0
0

بهترین استراتژی های قیمت گذاری برای فروش بیشتر

3407 بازدید
بهترین استراتژی های قیمت گذاری برای فروش بیشتر

بهترین استراتژی های قیمت گذاری برای فروش بیشتر

استراتژی قیمت گذاری: فرض کنید وارد یک فروشگاهی شدید و قصد دارید یک نوشیدنی بخرید. نوشیدنی اول قیمت پایینی دارد و شما نوشیدنی را نمی خرید چرا که فکر می کنید قیمت این نوشیدنی خیلی پایین است و احتمالا از کیفیت کمی برخوردار است.

نوشیدنی دوم برند بزرگ و مورد اعتماد است و از لحاظ کیفیت ثابت شده است اما مسئله اصلی قیمت خیلی بالای این نوشیدنی است و از نظر شما با وجود کیفیت بالا، این قیمت اصلا منطقی نیست. در این فروشگاه ناگهان چشمتان به یک نوشیدنی دیگری میفتد، از برند این نوشیدنی سوم قبلا محصول دیگری را خرید کرده بودید و کیفیت آن راضی کننده بود، حالا قیمت این نوشیدنی نیز به نظر منطقی است.

استراتژی قیمت گذاری

استراتژی قیمت گذاری

بین سه تا نوشیدنی احتمال زیاد نوشیدنی سوم را انتخاب می کنید. به نظرتان چرا ما این تصمیم را گرفتیم و محصول سوم را خریدیم؟ جواب این سوال در استراتژی قیمت گذاری است.

در این مقاله به این سوال ها پاسخ داده می شود.

  • تولید کننده چطور به یک قیمت مشخص برای محصول می رسد؟
  • محصول را چطور قیمت گذاری کنیم تا برای مشتری ارزش خرید داشته باشد؟
  • قیمت گذاری خدمات چگونه است؟
  • فاکتورهای تعیین قیمت کدامند؟
  • استراتژی مختلف قیمت گذاری
  • نحوه استفاده و زمان استفاده از این استراتژی ها
آمیخته بازاریابی مدل 4P

آمیخته بازاریابی مدل 4P

چرا دانستن استراتژی قیمت گذاری اینقدر مهم است؟

در مقاله قبلی درباره آمیخته بازاریابی صحبت کردیم که شامل:

  • محصول
  • قیمت
  • مکان توزیع
  • ترویج

قیمت بخشی از آمیخته بازاریابی است.

اهمیت قیمت گذاری بیشتر در مواقعی پر رنگ می شود که مشتری برای مقایسه دوتا محصول مشابه، اول به قیمت توجه می کند. با توجه به این موضوع؛ قیمت گذاری از حساسیت بالایی برخوردار است. زمانی که شما در قیمت گذاری اشتباه می کنید لحظه ای است که سودتان یا اعتبار کسب و کار شما نابود می شود.

مفاهیم مهم در قیمت گذاری

مفاهیم مهم در قیمت گذاری

مفاهیم مهم در قیمت گذاری

برای تعیین قیمت یک محصول باید با 3 مفهوم آشنا شوید.

🔸قیمت (Price)

هزینه ای که مشتری پرداخت می کند تا از کالا یا خدمات ما استفاده کند.

🔸هزینه (Cost)

هزینه های ثابت و متغییری که برای تولید یک محصول صرف می شود.

🔸ارزش (Value)

ارزش یک کالا یعنی مشتری بداند بیشتر از پولی که پرداخت می کند مزایا به دست میاورد. ارزش برای مشتری به فاکتور های مختلفی بستگی دارد مثل: تصویر برند در ذهن مشتری (Brand Image)، خدمات پس از فروش، اعتبار برند مثل اعتبار برند BMW، Mercedes Benz، Apple و…

استراتژی های قیمت گذاری

استراتژی های قیمت گذاری

استراتژی های قیمت گذاری:

برای قیمت گذاری سه استراتژی داریم.

  1. قیمت گذاری بر حسب هزینه (Cost Based Pricing)
  2. قیمت گذاری بر حسب ارزش کالا در ذهن مشتری (Perceived Value Pricing)
  3. قیمت گذاری بر اساس بازار (Market Based Pricing)

1- قیمت گذاری بر حسب هزینه (Cost Based Pricing)

در این استراتژی هزینه های تولید را به دست میاوریم، جمع میزنیم و سود مطلوب مشخص می کنیم. در نتیجه قیمت محصول برابر می شود با هزینه بعلاوه سود مد نظر شما.

Markup Pricing چیست؟

Markup Pricing چیست؟

Markup Pricing چیست؟

بعضی مواقع فروشندگان برای کالایی میزان مشخصی سود دریافت می کنند که معمولا عمده فروش ها یا بازاری ها چنین قیمت گذاری دارند. یعنی قیمت خرید کالا بعلاوه مثلا 30 هزار تومان اضافه می کنند و می فروشند. به این اتفاق به اصطلاح Markup Pricing گفته می شود.

تولید کننده بر اساس میزان بازگشت سرمایه قیمت گذاری می کند. برای تعیین میزان بازگشت سرمایه معمولا به میانگین سود صنعت خود نگاه می کنند. مثلا در صنعت فروش لباس های زنانه (مانتو و شلوار) بازگشت سرمایه 30% باشد، تولید کننده 20% به هزینه تمام شده تولید کالا اضافه می کند و در نیتجه قیمت گذاری می کند.

2- قیمت گذاری بر حسب ارزش کالا در ذهن مشتری (Perceived Value Pricing)

این نوع قیمت گذاری بسیار ساده است، مطمئن باشید مشتری ها یک ریال هم بیشتر از ارزش کالا پرداخت نمی کنند. رون جانسون (Ron Johnson) مدیر عامل جی.سی.پنی (JC Penney) درباره قیمت گذاری جمله معروفی دارد: “قیمت بر اساس همه ارزشی که برای مشتری ایجاد می شود تعیین می شود!!!”

این یعنی شرکت ها بیشتر از یک محصول به شما میفروشند درواقع آن ها برخورد خوب، خدمات پس از فروش، حس اعتماد به برند یا حس ارزشمندی به شما میفروشند. همه این موارد جزو ارزش هایی است که مخاطب بخاطر آن ها پول پرداخت می کند.
برای درک این موضوع ببینید تا حالا شده بخاطر اعتماد به فروشنده از جای خاصی خرید کنید؟ یا اینکه برید از یک فروشگاه دورتری خرید کنید به خاطر اینکه حس چرخیدن در آن فروشگاه را دوست دارید؟. حسی که شما از داشتن گوشی اپل می گیرید جزو ارزش هایی است که اپل برای شما ایجاد کرده و بابت این قضیه به شرکت اپل پول پرداخت می کنید.

کاتر پیلار (Caterpillar) تولید کننده ماشین آلات سنگین و ساختمان سازی است و قیمت آن نسبت به سایر رقبا بیشتر است. مثلا اگر تراکتور ساخت شرکت های دیگر 80000$ باشد، تراکتور ساخت کاتر پیلار 100.000$ است. بازاریاب های این شرکت گفته اند ما این مبلغ اضافه را برای با دوام بودن محصولات خود، خدمات به مشتری ها و برای حس اعتمادی که ایجاد کردیم از مشتری ها دریافت می کنیم.

3- قیمت گذاری بر اساس بازار (Market Based Pricing)

گاهی قیمت گذاری بر اساس شرایط بازار صورت میگیرد. مثلا بررسی می کنیم قیمت این کالا در بازار چقدر است؟ یا رقبا با چه قیمتی به فروش می رسانند؟ یا با توجه به شرایط بازار و اقتصاد، مردم چقدر حاضراند برای این محصول هزینه کنند؟

چگونه قیمت گذاری کنیم؟

چگونه قیمت گذاری کنیم؟

چگونه قیمت گذاری کنیم؟

با 3 استراتژی اصلی برای قیمت گذاری آشنا شدیم. چیزی که باید بدانید با توجه به شرایط این روزها نمی شود هزینه محصول را حساب و سود مورد نظرمان را به آن اضافه کنیم و قیمت نهایی را تعیین کنیم. برای درک بهتر به این مثال توجه کنید. محصول ما یک نوشابه انرژی زا است که 9 هزار تومان برای تولید این محصول هزینه کردیم و دوست داریم 5 هزار تومان هم از این محصول سود به دست بیارم پس قیمت 14هزار تومان برای این کالا تعیین می کنم، آیا این قیمت مناسبی است؟ آیا فروش قابل قبولی خواهیم داشت؟

🔸وضعیت اول:

بازار پر از نوشابه های انرژی زا مشابه محصول ماست که با همین قیمت یا احتمالا به قیمت پایین تر از محصول ما موجود است. بعضی از آن ها شرکت های بزرگ و معروفی است که کیفیت و اعتبار آن ها ثابت شده است و مردم به این شرکت ها اعتماد دارند و به این دلیل نوشابه انرژی زا آن ها را به راحتی میخرند. و شرکت های کوچک هم قیمت پایین تری برای محصول خود ارائه کرده اند و فروش قابل توجهی هم دارند. حالا با توجه به شرایط قیمت آیا قیمت گذاری ما درسته؟

🔸وضعیت دوم:

تقاضا برای خرید محصول زیاد است و شرکت های کمی آن را تولید می کنند. با این که محصول ما تنوع بالایی دارد و با کیفیت تر است؛ قیمت رقبا بالاتر از قیمت محصول ماست.

با این مثال قصد داشتیم بگیم که این سه استراتژی قیمت گذاری، ممکن است به تنهایی نتیجه خوبی را به همراه نداشته باشد. ما باید به شرایط بازار، قیمت رقبا، ارزش ایجاد شده، هزینه تولید کالا تا عرضه آن توجه کنیم.
با این سه استراتژی، قیمت را تا حدودی می توانیم مشخص کنیم اما برای تعیین قیمت دقیق باید کارایی که در ادامه گفته شده است را انجام دهید.

  • تعیین هدف از قیمت گذاری
  • بررسی تقاضا
  • محاسبه هزینه تمام شده محصول
  • شناخت مخاطبین
  • انتخاب مدل مناسب قیمت گذاری

1- تعیین هدف از قیمت گذاری

هدف خودتان را از قیمت گذاری مشخص کنید. اصولا 5 هدف برای قیمت گذاری وجود دارد.

🔸بقا (Survival)

وقتی شرایط اقتصادی جامعه در وضعیت خوبی قرار ندارد و رقابت بسیار شدید است یا خواسته های مشتری مدام در حال تغییر باشد، هدف شرکت فقط باقی ماندن در میدان رقابت است. در این شرایط برای زنده ماندن، شرکت ها از خیر سود و حتی به اندکی ضرر هم باید رضایت بدهند. البته فراموش نشود که این هدف برای دوران رکود و بحران است.

🔸سود حداکثری در زمان حال(Maximum Current Profit)

بعضی از شرکت ها هدفشان این است که در زمان حال بیشترین سود را داشته باشند. این هدف زمانی استفاده می شود که بازار قابل پیشبینی و تا حدی تثبیت شده باشد.

🔸سهم حداکثری از بازار (Maximum Current Share)

بعضی از شرکت ها قصد دارند سهم بازار بیشتری به دست بیاورند، چون فروش بیشتر باعث می شود که هزینه تولید هر واحد محصول کمتر شود و در نتیجه سود بیشتری نصیب شرکت می شود.

🔸معرفی محصول منحصر به فرد با تکنولوژی خاص (introducing Unique Product)

هدف شرکت معرفی محصولی بی رقیب است که دارای تکنولوژی خاص و جدیدی است. در اصل شرکت قصد دارد تا رقیبی پیدا نشده حسابی از بازار سود کند.

🔸رهبری کیفیت (Quality Leadership)

بعضی از برند ها هدفشان رهبری برند است. این شرکت ها محصول خود را در بالاترین کیفیت عرضه می کنند و دلیل این کار را یک مزیت رقابتی اعلام می کنند.

2- بررسی تقاضا

بعد از مشخص کردن هدف باید تقاضای محصول در بازار را بررسی کنید.

  • آیا محصول تازه وارد بازار شده یا عمر محصول رو به پایان است؟
  • آیا مشتری ها هنوز این محصول را استفاده می کنند؟
  • و آیا نظرشان به محصول جدیدتر جلب شده است؟

3- محاسبه هزینه تمام شده محصول

هزینه تولید محصول شامل هزینه های ثابت بعلاوه هزینه های متغییر است. این قسمت دقیقا قسمتی هست که در جلسات بیزنس کوچینگ ما در بلوک ساختار هزینه ها بررسی می کنیم که متاسفانه خیلی از کسب و کار ها دچار چالش و ضعف زیادی در سیستم حسابداری دارند. توصیه می کنیم برای قیمت تمام شده و برای محاسبه آن از یک حسابدار حرفه ای و یا یک مشاور حسابدار حرفه ای کمک بگیرید تا بتوانید قیمت تمام شده محصول خودتان را دائما در فصل های مختلف یا در سال های مختلف بسته به نوع محصول محاسبه کنید.

4- شناخت مخاطبین

برای اینکه درست قیمت گذاری کنید باید مشتری های خودتان را بشناسید. برای این کار باید استراتژی STP رو بلد باشید. این قسمت نیز بخشی است که ما در جلسات بیزنس کوچینگ در بوم مدل کسب و کارتان، ستون بخش بندی مشتریان را بررسی و تکمیل می کنیم.

🔸استراتژی STP چیست؟

این استراتژی مهم ترین مدلی است که باید تمام مدیران و بازاریاب ها بلد باشند. این مدل شانس موفقیت کسب و کارتان را به طرز قابل توجهی بیشتر می کند. به زبان ساده و خلاصه STP یعنی:

  • مشخص کردن گروه مشتریان هدف (Segmentation)
  • شناسایی ویژگی های رفتاری و علایق مشتریان (Targeting)
  • شناخت نیاز مشتری و رفع آن توسط محصول شما (Positioning)
  • شما از چه طریق می خواهید کالایتان را به دست مشتریان برسانید؟
  • نمایش ویژگی متمایز کننده شرکت شما با بقیه رقبا در چیست؟

5- انتخاب مدل مناسب قیمت گذاری

بعد از شناخت ارزش هایی که محصولتان به مشتری ایجاد می کند و با در نظر گرفتن شرایط بازار و جایگاهتان نسبت به رقبا می توانید هر کدام از مدل های قیمت گذاری را بکار بگیرید.

انواع مدل های قیمت گذاری

قیمت گذاری نفوذی (Penetration Pricing/ Loss-Leader-Pricing)

قیمت گذاری نفوذی (Penetration Pricing/ Loss-Leader-Pricing)

🔸قیمت گذاری نفوذی (Penetration Pricing/ Loss-Leader-Pricing)

در این روش قیمت محصول را پایین تر از حد معمول یعنی با کمترین سود تعیین می کنیم تا توجه مشتری ها را به سمت خودمان جلب کنیم. بعد از اینکه در بازار نفوذ کردیم و به سهم قابل توجهی از بازار رسیدیم، قیمت ها را افزایش می دهیم. برای مثال اسنپ دقیقا از این روش استفاده کرد. این روش در صورتی کارآمد است که مشتری ها به قیمت حساس باشند؛ در واقع این روش موانع ذهنی که مشتری در مورد محصول شما دارد را از بین میبرد و باعث می شود افراد محصول شما را استفاده کنند و تبدیل به مشتری دائمی شما شوند.

اسنپ در شروع کار خود برای نفوذ در بازار قیمت های خود را خیلی پایین آورد و حتی بعضی وقت ها رایگان اعلام می کرد. بعد از اینکه مردم اسنپ را قبول کردند و از بازار سهم زیادی گرفت قیمت ها را آرام آرام به حالت معقولش و گاهی بالاتر هم برگرداند.

قیمت گذاری اقتصادی (Economy Pricing)

قیمت گذاری اقتصادی (Economy Pricing)

🔸قیمت گذاری اقتصادی (Economy Pricing)

در قیمت گذاری اقتصادی برای تولید و فروش یک محصول از روش های کم هزینه استفاده می کنند تا بتوانند محصول ارزانی تولید کنند. با این روش میتوانید قشر کم درآمد جامعه را هم به لیست مشتری های خودتان اضافه کنید و بازار خودتان را توسعه بدهید.

دقت کنید قیمت گذاری اقتصادی برای شرکت های بزرگ کارآمد دارد، چون مردم به آن ها اعتماد دارند و هرچه قیمت پایین تری ارائه دهند، بیشتر میفروشند ولی برای شرکت های کوچیک میتواند خطرناک باشد چرا که حجم فروش کمتری دارند و ممکن است با این قیمت به سودی که میخواهند نرسند و چون به افراد کمتری شناخته شده هستند، ممکن است مردم فکر کنند محصول آن ها از کیفیت لازم برخوردار نیست و ماندگاری هم ندارد.

قیمت گذاری فیریمیوم (Freemium Pricing)

قیمت گذاری فیریمیوم (Freemium Pricing)

🔸قیمت گذاری فیریمیوم (Freemium Pricing)

تو این روش اول محصول مورد نظر را رایگان در اختیار افراد قرار می دهیم ولی در ادامه باید برای فعال کردن ویژگی ها و فیچرهای اضافی پول پرداخت کنند. از این استراتژی قیمت گذاری در دنیای دیجیتال بیشتر استفاده می شود. حتما در بازی ها و نرم افزار های زیادی تجربه کرده اید که شما محصول را رایگان دانلود می کنید و تعداد محدودی امکانات رایگان در اختیار شما قرار گرفته است و برای اینکه تمام این امکانات در اختیارتان قرار بگیرد باید هزینه کنید یا در مورد بازی ها برای استفاده از المان ها، امکانات و… باید هزینه صرف کنید. حسن اینکار این است که مخاطب با محصول شما آشنا می شود و از محصول شما استفاده می کند و اگر محصول کارآمد بود، برای ویژگی های اضافی و استفاده از آن پول پرداخت می کند.

قیمت گذاری روانی (Psychological Pricing)

قیمت گذاری روانی (Psychological Pricing)

🔸قیمت گذاری روانی (Psychological Pricing)

حتما عدد 9 را در انتهای قیمت ها دیده اید. در قسمت قیمت به جای نوشتن 100 هزار تومان نوشته می شود؛ 99 هزار تومان. این قیمت در ناخودآگاه مشتری خیلی کمتر از 100 هزار تومان است. گرچه همه ما میدانیم این دو قیمت اصلا فرقی با هم ندارند ولی تحقیقات نشان می دهد نرخ فروش محصول با قیمت 99 هزار تومان بیشتر از 100 هزار تومان است. این قیمت گذاری روانی به نام قیمت گذاری عدد فرد هم شناخته می شود. برای مثال قیمت محصولات اپل را بررسی کنید.

قیمت گذاری سرشیرگیری (Price Skimming)

قیمت گذاری سرشیرگیری (Price Skimming)

🔸قیمت گذاری سرشیرگیری (Price Skimming)

این روش برعکس استراتژی نفوذی است یعنی زمانی که شرکتی محصولی جدید که تکنولوژی خاصی دارد را به بازار معرفی می کند، قیمت بسیار بالایی برای محصول خود انتخاب می کند، بعد از اینکه رقبا به دلیل قیمت بالا وارد بازار شدند، به مرور قیمت را کم می کند تا بتواند سهم بازار خود را حفظ کند و در نهایت بیشتر کند.

مشتری ها حاضر هستند برای تجربه محصول جدید پول بیشتری بپردازند اما پس از جا افتادن محصول دیگر اینطور نیست!

قیمت بالای اولیه تصویر یک محصول پیشرو از کالای شما در ذهن مخاطب ایجاد می کند. شرکت سونی هم از این استراتژی قیمت گذاری خیلی استفاده می کند. تلویزیون های HD اولین بار در سال 1990 به بازار معرفی شد. تقریبا با قیمت نزدیک به 43000$ بعد سونی به مرور قیمت خود را پایین آورد و در سال 1993 به 6000$ رسید و در سال 2010 قیمت یک تلویزیون 40 اینچ HD سونی فقط 600$ بود.

چند نکته مهمی که باید به آن توجه کنید:

🔸قیمت بالا ممکن است رقیب ایجاد کند.

شرکت هلندی فیلیپس وقتی برای اولین بار دستگاه پخش سی دی را به بازار عرضه کرد قیمت آنچنان بالا بود که رقبای ژاپنی وارد بازار شدند و با قیمت پایین تری آن را تولید کردند و بازار را گرفتند و در نهایت فیلیپس را از بازار حذف کردند.

🔸کاهش سریع قیمت ممکن است خریدارهای اولیه را ناراضی کند.

وقتی شرکت اپل قیمت آیفون های خود را ظرف دو ماه از 600$ به 400$ رساند، خریدارهای اولیه اعتراض کردند و در نهایت شرکت اپل مجبور شد حساب کاربری آن ها را برای خرید های بعدی 100$ شارژ کند.

قیمت گذاری گرفتار کننده (Captive Product Pricing)

قیمت گذاری گرفتار کننده (Captive Product Pricing)

🔸قیمت گذاری گرفتار کننده (Captive Product Pricing)

این نوع قیمت گذاری واقعا مشتری را اسیر می کند. در این روش، قیمت محصول اصلی پایین نگه داشته میشود اما شما برای استفاده از این محصولات باید خدمات و محصولات دیگری را تهیه کنید که قیمت پایینی ندارند ولی مجبورید آن را بخرید! مثلا شرکت های خدمات ارتباطی، سیم کارت های خود را به قیمت خیلی ارزان و با بسته های اینترنتی رایگان میفروشند اما برای استفاده مجدد از آن، باید سرویس های متفاوتی خریداری شود.

قیمت گذاری پویا (Dynamic Pricing / Time Based Pricing)

قیمت گذاری پویا (Dynamic Pricing / Time Based Pricing)

🔸قیمت گذاری پویا (Dynamic Pricing / Time Based Pricing)

به قیمت گذاری پویا، قیمت گذاری بر مبنای زمان نیز گفته می شود. در این روش شرکت ها با توجه به تقضا و نیاز افراد قیمت ها را مدام تغییر می دهند تا بتوانند سود زیادی کسب کنند.

برای مثال مسافرها می دانند که قیمت اتاق های یک هتل بسته به تقاضایی که در آن روز وجود دارد می تواند به شدت تغییر داشته باشد. در روزهای شلوغ قیمت ها بالاتر و در روزهای خلوت برای همان اتاق قیمت خیلی پایین تر از زمان های عادی است یا
مثلا قیمت اتاق های هتل های سرعین اردبیل در فصل زمستان بسیار پایین تر از قیمت های عادی در فصل های دیگر است.

قیمت گذاری بر مبنای بازار (Market Based Pricing)

قیمت گذاری بر مبنای بازار (Market Based Pricing)

🔸قیمت گذاری بر مبنای بازار (Market Based Pricing)

در این روش قیمت گذاری، بازار قیمت را تعیین می کند نه فروشنده. این روش برای محصولاتی که فروشندگان زیادی دارد و مشتری حاضر است مقدار مشخصی برای خرید آن محصول پول پرداخت کند، مناسب است. فروشندگان اگر بخواهند قیمت بالاتری از قیمت بازار بفروشند یا رقبای خود را از بازار خارج کنند باید محصول خودشان ارزش افزوده‌ای مثل سفارش راحت، خدمات بهتر مشتری یا کیفیت بالاتری ایجاد کنند.

قیمت گذاری مجموعه ای (Bundle Pricing)

قیمت گذاری مجموعه ای (Bundle Pricing)

🔸قیمت گذاری مجموعه ای (Bundle Pricing)

در قیمت گذاری مجموعه ای، شرکت ها چند محصول مرتبط را در یک پکیج به فروش میرسانند که قیمت این بسته از مجموع قیمت تک تک آن محصولات پایین تر است. این روش معمولا برای محصولات قدیمی تر و آن هایی که قرار است حذف شوند به کار می‌آید، گرچه بعضی ها برای محصولات بروز خود نیز، از این روش استفاده می کنند. شما نیز می توانید در جشنواره های فروش خود از این روش استفاده کنید.

قیمت گذاری جغرافیایی (Geographical Pricing)

قیمت گذاری جغرافیایی (Geographical Pricing)

🔸قیمت گذاری جغرافیایی (Geographical Pricing)

در قیمت گذاری جغرافیایی، محصول در مناطق مختلف دنیا با قیمت های متفاوتی عرضه میشود. چرا که در بعضی از نقاط، محصول مورد نظر کمیاب تر یا هزینه حمل بیشتری دارد و این تقاوت قیمت طبیعی است.

قیمت گذاری بالا (Premium Pricing)

قیمت گذاری بالا (Premium Pricing)

🔸قیمت گذاری بالا (Premium Pricing)

در روش قیمت گذاری بالا، محصول با قیمت بالاتر از رقبا به بازار عرضه می شود. این روش وقتی کارایی دارد که:

1- تعداد رقبا کم باشد و 2- اطمینان از مزیت رقابتی محصول نسبت به سایر رقبا

قیمت گذاری رهبری کیفیت (Product Quality Leadership Pricing)

قیمت گذاری رهبری کیفیت (Product Quality Leadership Pricing)

🔸قیمت گذاری رهبری کیفیت (Product Quality Leadership Pricing)

در این روش، بعضی از برند ها با هدف رهبری کیفیت همین استراتژی را در پیش می گیرند. این روش می تواند زیر مجموعه روش “قیمت گذاری بالا” محسوب شود که کیفیت در آن مزیت رقابتی محسوب می شود. به همین دلیل این شرکت ها می توانند قیمت بالایی برای محصولات خود تعیین کنند؛ اما نکته حائز اهمیت اینجاست که این شرکت ها کیفیت و لوکس بودن را با قابل خرید بودن ترکیب می کنند یعنی قیمت را فقط تا حدی بالا تعیین می کنند که همچنان محصول برای مشتری قابل خرید باشد. در حقیقت کیفیت بسیار بالا را با قیمتی بالا به شما می فروشند و شما خوشحالید از این که با پرداخت پول خوب از بهترین کیفیت برخوردار می شوید. مثلا شرکت BMW در صنعت خودرو و استارباکس در قهوه رهبری کیفیت دارند، در بازار ایران هم چرم مشهد و دورسا جزو این گروه هستند.
همه این مدل ها و روش ها در شرایطی خاص می توانند مفید باشند بستگی به این دارد که شما چقدر دقیق باشید و هدف شما چه چیزی باشد، بعضی ها هم سخت نمی گیرند، نگاهی به بقیه قیمت ها می کنند و قیمت خودشان را تعیین می کنند و در نهایت با روش های روانی مثل عدد فرد (Odd Pricing) کمی قیمت ها جا به جا می کنند تا فروششان بهتر شود. یادتان نرود قیمت گذاری روانی را دست کم نگیرید، چرا که این موضوع بخش جنجالی قیمت گذاری است که شاید به چشم نیاد ولی مستقیم با ناخودآگاه ذهن مشتریان و احساساتشان در ارتباط است.

نکته پایانی

با هم سیاست ها و روش های قیمت گذاری را بررسی کردیم. حالا شما هستید که با توجه به هدفتان و جایگاه برند و کسب و کارتان بهترین استراتژی را انتخاب کنید. قیمت خیلی وسوسه کننده است و هر کسی دوست دارد با تعیین قیمت بالاتر، سود کلانی از محصولات خود به دست بیاورد؛ ولی حواستان به این موضوع باشد که اکثرا مصرف کننده ها قیمت را در ذهن خودشان تحلیل می کنند؛ با قیمت های سابق و دیگر کالا ها مقایسه می کنند؛ در صحبت با دوستان، خانواده و یا با کمک گرفتن از اینترنت قیمت حدودی را در ذهن خود تصور می کنند.

اصولا مصرف کننده برای هر محصولی یک کف و یک سقف قیمت را در ذهن خود در نظر دارند. اگر محصول ارزش زیادی برایشان ایجاد کرده باشد و حس خوبی نسبت به آن محصول داشته باشند تا سقف قیمتی که در ذهنشان بوده است، حاضرند هزینه کنند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://pouyamehri.ir/?p=20176
اشتراک گذاری:
برچسب ها:

نظرات

5 نظر در مورد بهترین استراتژی های قیمت گذاری برای فروش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. بازتاب: آمیخته بازاریابی چیست؟ - تیم تخصصی کسب و کار پویا
  2. بازتاب: مثلث مرگبار فروش - تیم تخصصی کسب و کار پویا
  3. بازتاب: مراحل پذیرش محصول جدید - تیم تخصصی کسب و کار پویا